Miniseminar om elektronisk signatur var en suksess

5.september avholdt Signant miniseminar i samarbeid med Hovedorganisasjonen Virke og BankID Norge. Tittel for seminaret var veien videre for elektronisk Signering og digitale prosesser.

 

Gode brukercaser

Faglig agenda for seminaret var bygget opp av gode brukercaser, der kunder av Signant åpent og ærlig formidlet bruken av elektronisk signering, med fordelene og utfordringene det medfører. I seminaret kom vi inn på hvordan store faktorer som f.eks. bankens godkjenning av elektronisk signerte dokumenter, samt lovverket til dels også er til hinder, så det oppfattes nyttig å belyse dette i fellesskap.

 

Oppmøtet var godt, med ca 50 deltagere fra ulike firmaer og bransjer. Først ute var ViewLedger ved Stian Brandvold

Elektronisk signatur i eiendomsbransjen – CoreSignant

Den største nyheten for dagen var trolig at Signant i samarbeid med CoreTrek skal utarbeide en spesialtilpasset signeringsmodul for eiendomsbransjen som håndterer hele prosessflyten med signering. Sammen har vi lyttet til bransjens krav og behov og mot årsskifte skal den nye løsningen CoreSignant være klar til utrulling.

Arild Neste fra CoreTrek forteller om CoreSignant.

Norge ledende innen eID

Videre ble gode erfaringer og brukertips delt, det er liten tvil om at vi er kommet langt i norsk næringsliv. Verden ser mot Norge på BankID og utbredelse av eID. Denne formen for signering er i ferd med å sette seg og det er allment kjent at det er sikkert og juridisk bindene, noe som gir god trygghet. En signatur i et hvilket som helst EU-land, som f.eks. Tyskland, er gjenkjennelig og lik med en i Norge.

Seminaret gav mersmak og Signant ønsker i fremtiden å følge opp med nye brukerfora og seminarer.

Her er noen bilder fra seminaret

Carl Pedersen fra Signant

Anne Gjesdahl fra Signant sammen med Hege Steinsland fra BankID og Arild Neste fra CoreTrek

BankIDs Terje Skog Jenssen.

Maten fra Kajsas var en fryd både for øyet og ganen!

 

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux